Beszámoló a Pest és Nógrád megyei körzeti napról

 

Körzeti nap az Naszály tövében

Várakozás övezte a Magyar Véreb Egylet május 7-re meghirdetett körzeti napját és elővizsgáját, mert még az osztrák és német kluboknál sem jellemző, hogy valamennyi nevezett kutya ugyanannak a tenyészetnek a 2015-ben született fiatal kutyái voltak.

A helyszínt az Ipolyerdő Zrt. Katalinpusztai Kiránduló Központja és környezete biztosította, ahol már előző este a felkért bírók, valamint a távolabbról érkező kutyák és vezetőik is megszálltak. A közös vacsorát követő szakmai és baráti beszélgetés a régi vérebes rendezvényeket idézte, a szenior bírók anekdotái, a barátok között kötelező heccelődés, valamint a laza fröccsök a késő éjszakába sodorták az estét.

Másnap reggel a regisztrációt követően az egylet kürtszignáljával vette kezdetét a hivatalos program. Dr. Buzgó József, az egylet elnöke köszöntötte a megjelenteket és nyitotta meg a Magyar Véreb Egylet Pest és Nógrád körzeti napját és elővizsgáját, majd Babály Csaba, a Kis Pipin tenyészet társalapítója fejezte ki örömét, hogy 7 kutyát is viszontláthat a vizsgán, és akik a sokat tapasztal bírók előtt mutathatják meg képességeiket. A vizsga részleteit, a bírói köröket Guzsik Alfréd vezetőbíró ismertette, majd a sorszámok sorsolását követően a vezetékmunkák vették kezdetüket. Három bírói kör előtt zajlottak az események (Bubán I.-Jung J., Buzgó J. – Pukánszki Z., Agyaki G. – Varga A.). Az időjárás kegyes volt, szerencsére a zápor már csak a fegyelmi gyakorlatok közben érkezett és áztatta a jelölteket.

Vajda Csaba tagtársunk  figyelmességének és támogatásának köszönhetően valamennyi megjelent egyleti tag és a szépszámú érdeklődő közösen ebédelhetett az „óriások pihenőjénél”, ahol külön programpontként az egylet teljesítménybíró jelöltjei réészére Nyúl András, a bírói testület vezetője tartott felkészítést a közelgő vizsga előtt.

A délutánba húzódó eredményhirdetésre már a nagyszámú civil kirándulók által övezve került sor.

Eredmények:

Véreb neve/azonosítója

fajta/ivar

vezetője

eredmény

minősítés

Kis Pipin Cege

(MET.Bhv.33/15

Bhv szuka

Kovács Gyula

225 pont

megfelelt

Kis Pipin Dzsingiz

(MET.Bhv.47/15

Bhv kan

Varga Csaba

198 pont

megfelelt

Kis Pipin Csitár

(MET.Bhv.45/15

Bhv kan

Márton Fábián Mihály

195 pont

megfelelt

Kis Pipin Céda

(MET.Bhv.39/15

Bhv szuka

Leskó Tibor

195 pont

megfelelt

Kis Pipin Dimitrij

(MET.Bhv.45/15)

Bhv kan

Fodor Lili

168 pont

megfelelt

Kis Pipin Dagober

(MET.Bhv.46/15)

Bhv kan

Fodor Lili

160 pont

megfelelt

Kovács Gábor
körzetfelelős

még bővebben...
http://hazaivadasz.hu/2016/05/16/vereb-szakmai-nap-katalinpusztan-2016-05-17/