Szentpéterföldi Kennel

Vereczkey Bálint vagyok. Zala megyében, Söjtörön élek, és döntő többségben a megye határain belül végzek utánkeresést, de alkalom adtán a szomszéd megyékben is szoktam dolgozni hannoveri vérebeimmel. Munkaadóm a Zalaerdő Zrt. Bánokszentgyörgyi Erdészete, melynek része Szentpéterfölde, a kennel névadója.

Első kutyám Erdőházi Hunor Apród „Bubu” tigriscsíkos kan sajnos csak 4 évet élt, utánkeresés közben elütötték. Körcsönyei Nóri „Lili” nevű tigriscsíkos szukám 6 nappal a baleset előtt hozta világra az első almot, melynek apja még Bubu volt. Bár nem terveztem, de az előbb említett baleset miatt mégis megtartottam egy kölyköt ebből az alomból.

Ez a kutya-. Szentpéterföldi Aba szintén tigriscsíkos kan- most múlt el 4 éves, jelenleg vele dolgozom, és nagyon meg vagyok elégedve a munkájával. Tudtommal ő a legeredményesebb az „A” betűs Szentpéterföldi alomból. 105 vadat talált meg eddig. A „B” betűs alom 2011-ben jött világra, közülük több került külföldre (Ausztria, Németország). Ezeknek a kölyköknek az apja Dasko von Hirschboden, egy enyhén tigriscsíkos osztrák kan. Bár ezek a kutyák még elég fiatalok, a tulajdonosoktól kapott visszajelzések alapján jó adottságúak.

Célom, hogy a lehető legtöbb aktívan dolgozó kutya legyen a Szentpéterföldi Kennelből kikerülő kölykök közül.

Kutyáimmal több versenyen részt vettünk, sikerült már Nehezített Mesterséges Vércsapa Versenyen első, második és harmadik helyezést, Kaszó Kupán egyszer első és kétszer második helyezést elérnünk, és egyszer ért az a megtiszteltetés, hogy képviselhettem Magyarországot nemzetközi versenyen is, ahol sajnos nem kaptunk értékelhető munkát.