Vérebes konferencia Guthon

UTÁNKERESÉS AZ ALFÖLDÖN

Szakmai konferencia 2015.07.23. Guth

A NYÍRERDŐ ZRT és a Magyar Véreb Egylet egynapos szakmai konferenciát szervez vadászatra jogosultak, érdekvédelmi szervezetek, valamint vérebvezetők részére a Guth-i erdészet Krajcár hegyi Pihenőközpont (Nyíradony-Guthpuszta).

A téma aktualitását az adja, hogy a nagyvadfajok egyre általánosabban elterjedtek az alföldi régióban, és a MVE tapasztalatával és eredményes vérebvezetőivel hatékonyan segíteni szeretne a sebzett nagyvad utánkeresésében. A konferencián igyekszünk felvázolni, bemutatni azokat a lehetőségeket, amelyeket a MVE vérebvezetői a vadászatra jogosultak részére biztosítani tudnak.

Napirend:

1.)10 h: Köszöntő, a házigazda Nyírerdő Zrt vadászatának bemutatása, különös tekintettel a házigazda Guthi vadászterület vadgazdálkodására. Bartucz Péter erdészetigazgató

2.)10,20 h: Rövid bemutatkozás a MVE részéről, különös tekintettel az Alföld utánkeresési problémáira, filmvetítetés. Pukánszki Zoltán tenyésztésvezető

3.)10,55 h: Utánkeresés az Alföldön?- kérdések és válaszok dr. Godó Nándor

4.)11,15 h: Utánkeresés egy megoldási lehetősége a Nyírségben előadás- Babály Csaba

5.) 12,00 h: Önköltséges ebéd 1000 Ft/fő, a házigazda Nyírerdő Zrt jóvoltából.

6.)12,45 h: Kötetlen beszélgetés az utánkeresés elméleti és gyakorlati megoldási lehetőségeiről az Alföldi régióban.

Előzetesen bejelentkezni és érdeklődni Misó Mihály fővadásznál (MVE körzetfelelősnél) lehet a misom@nyirerdo.hu emailcímen, vagy 30/7545167 mobilszámon lehet 07.18.-ig.